De anti stress aanpak

Gepubliceerd op 3 januari 2023 om 16:23

Heb jij veel last van stress??
Hierin zullen 7 korte stappen zitten waarin jij gemakkelijk je stress kan verminderen. Bij het volgen van deze stappen raad ik aan in een omgeving te zitten waar je niet zo snel word afgeleid zodat je volledig de focus op jezelf kan richten.
Succes!!

1). We beginnen met het pakken van een vel papier. Schrijf hierop welke factoren zowel privé als werk gerelateerd jou veel stress bezorgen. Neem hier goed de tijd voor

2). Maak een actie plan om deze factoren op te lossen. Start bovenaan en maak als het moed de moeilijke beslissingen, je gezondheid is het meer dan waard.

3). Doe elke dag iets wat voor je ontspanning zorgt. Dat kan zijn een goed boek lezen, een wandeling maken of het bekijken van een komedie.

4). Verdiep je in antistress technieken zoals meditatie, Yoga of simpelweg een wandeling maken  in het bos.

5). Zorg voor voldoende slaap. Tijdens het slapen daalt je cortisol naar het laagste punt van de dag, indien je niet voldoende slaapt krijg je steeds meer stresshormonen in je systeem.

6). Lichaamsbeweging. Bewegen is een van de beste manieren om stress per direct te verminderen. Wanneer je sport komen er genotshormonen vrij. Vergeet ook niet dat lichaamsbeweging je cholesterol per direct verlaagd.

7). Verminder je prikkels, wanneer je heel de dag in een geprikkelde omgeving zit kan je een anders soort stress ervaren. Door bijvoorbeeld minder op je telefoon te scrollen naar onzinnige filmpjes of vakantie foto's van modellen waardoor je alleen maar ongelukkiger wordt, helpt het deze prikkels te verminderen of te verwijderen uit je dag ritme. Dit zal je automatisch meer rust geven waardoor je bijvoorbeeld ook minder gaat malen voor je gaat slapen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.