Wie, Wat, Waarom?

Gepubliceerd op 9 januari 2022 om 15:57

Dit is het dan de aller eerste blog. In deze blog zal ik kort uitleggen wat mijn beweeg reden is voor de bloggen die ik voor jullie en voor mijzelf zal gaan maken maar daarvoor eerst een korte info over mezelf.

Voor de mensen die mij niet kennen en dat zullen er vast een hoop zijn. Hier op de foto dat ben ik. Beetje trots, beetje verlegen maar wel in de fitste vorm van mijn leven. Door een goede vorm van discipline in het ontwikkelen van een gezonde levensstijl die bij mij past, wil ik mijn kennis delen door de vorm van blogs. Mensen die bij mij trainen weten een beetje hoe ik leef en de toffe reacties die mensen geven heeft me tot een beweging gezet om een groter publiek te willen bereiken en wat is er dan makkelijker dan dit. 

 

Door te zijn wie ik nu ben heb ik net als iedereen een verhaal, sommige noemen het een rugzak alleen ik vind dat meer klinken als en last dan als iets positiefs. Ik geloof namelijk in dat je van iedereen iets kan leren als je maar goed naar de ander luistert. Nu zal ik beginnen met mijn verhaal.

Verleden.

Als een jong ventje dat altijd buiten speelde graag voetbalde en altijd te laat thuis was veranderde mijn lichaam op de middelbare school. Ik was altijd fit. Kon eten wat ik wilde en hoeveel ik wilde en kwam geen gram aan. Tot dat de ongezonde levensstijl begon.
Je bent 14/15 jaar gooit je brood - dat je moeder, die wat eerder opstaat -  gemaakt had weg en je gaat met je kleine beetje losgeld zo goedkoop mogelijk zo veel mogelijk ongezonde bende halen in de supermarkt. Dag in dag uit. Het was daarom ook wachten tot de kilo's er langzaam maar zeker bij kwamen. Je wordt minder fit. Verliest het plezier in het voetballen en dan gaat het hard. Vanaf mijn  16e heb ik ervoor gekozen om fulltime in de keuken als kok te gaan werken. De ongezonde levensstijl gaat verder. Ik kon pakken wat ik wilde. At 's avonds nooit meer mee met m'n ouders en de sluitdrankjes waren een standaard na elke werkdag. We gingen om de dag te relativeren darten in een café en voor je t weet ben je 18 jaar en weeg je 112.8 kilo. En dat was het moment van de ommekeer. Het voetballen was al afgenomen die ik door het werken vaak had af moeten zeggen. Mijn lichamelijke beweging was minimaal. Ik schrijf me in bij een sportschool. Je rommelt wat aan en na een week of 6 koop je krappere shirtjes omdat je denkt dat je er al bijna bent. Maar de belangrijkste factor veranderde niet. Van ontbijten met hagelslag en vanillevla - ja dat was echt de verhouding- een heel stokbrood met een soepkom aan pindasaus, frituur in de middag, tostietje hier een daar, litertje chocomel hier en daar en door te zeggen dat het je allemaal niks boeide begin je dat te geloven, terwijl de onzekerheid toeslaat.

Omkeerpunt.

"Je bent hier nu bijna 4 keer per week al een tijdje maar er verandert weinig he vriend." Zegt een van de gasten in de gym waar ik train. Je lacht de schaamte weg en dan probeer je zo stoer mogelijk over te komen dat je het wel best vind en dat je niet heel gespierd wil worden. We praten door en laat mij vertellen dat ik ook meer op mijn voeding moet gaan letten. Voor een minimaal bedrag maakt hij een schema voor me en met vol goeie moed start ik... en lovend. Met vallen en opstaan kwam ik er. Verschillende dieet vormen toe gepast om te kijken voor mij werkt. De interesse groeide en mijn reis naar Nieuwe Zeeland gaf de doorsteek. Bij terug komst meteen in geschreven om een versnelde thuis sport opleiding te doen en mij meer in de theorie te verdiepen. En met die diploma's op zak sleutel ik nu aan mijn eigen bedrijf waar ik beide vakken die ik geleerd heb combineer.

Het nu.

Ik gebruik mijn verleden als motivatie om dagelijks mijn passie uit te voeren. Ik heb de juiste mensen om mij heen die me scherp houden. Want deze omkeer in mijn leven heeft mij zowel lichamelijk als mentaal veel beter, sterker en zelfverzekerder gemaakt. Met de kennis en ervaring die ik vandaag de dag met me mee draag wil ik jullie motiveren. En aanmoedigen de beste versie van jezelf te worden of te zijn. In de nog vele blogs die komen zal ik vanuit eigen ervaring dingen delen, de nodige kennis uit leggen en jouw inspireren om voor jou te kijken wat eventueel wel bij jou past.

 

Houd de socials in de gaten zodat je geen post mist. Stel vragen, laat je inspireren en deel je progressie met andere mensen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.