De taboe over supplementen.

Gepubliceerd op 26 oktober 2022 om 18:00

Als jonge beginner in de gym hoor je al snel verhalen over supplementen als whey eiwitten, pre workout, creatine ect. We kennen allemaal de verhalen van die jonge gym bro die net effe een scoopie te veel pakte en ipv met een goede workout, met hartkloppingen naar huis ging. Wat zijn nou eigenlijk supplementen, waarom is er een taboe achter en zijn ze echt zo schadelijk als je moeder denkt...

Als het gaat om supplementen horen we al snel de gevaarlijke verhalen van de wat agressievere supplementen. Maar het begint al bij een klein vitamine tabletje om wat scherper voor de dag te komen.

Hoe komt het dan dat er zo´n taboe over heerst? 

Veel mensen kijken al langere tijden heel sceptisch naar het toedienen van supplementen. Er werd altijd maar gezegd:" Waarom zou je extra betalen voor een pilletje terwijl je het ook gewoon uit je voeding kan halen?" of dingen als "Ik ben toch niet ziek dus waarom zou ik dan pillen moeten slikken". Zelfs de topsporters waren voorzichtig met het innemen van supplementen, zij zagen dit al snel als vals spelen of een oneerlijk voordeel behalen.

Veelal werden supplementen in het verleden voor geschreven om specifieke aandoeningen en/of ziekte te verminderen of geheel tegen te gaan.

Er was geen sprake van preventief gebruik om de gezondheid te stimuleren.

 

Taboe opgeheven...

Vandaag de dag is er in vergelijking met vroeger veel meer informatie omtrent het innemen van specifieke supplementen. Waar het vroeger alleen bij een apotheek of op doktersrecept verkrijgbaar was, zie je het nu bijna in elke supermarkt verkrijgbaar. Door eerlijkere informatie die te krijgen is op het internet, podcasts en documentaires op des betreffende streamingsdiensten is de taboe langzamerhand afgezwakt. Zo zijn er veel supplementen die energie stimuleren in het lichaam maar ook die het herstel na een stevige training bevorderen.

 

Ik ga er ook maar eens aan beginnen...

Het kiezen om je gezondheid een boost te geven en supplementen te gaan nemen is altijd een verstandige keuze. Let wel op  het is geen vervanger maar een toevoeging. Door een vitamine tablet te nemen betekend het niet dat je geen groente meer hoeft te eten. Dit is niet het innemen met de juiste redenen. Zou jij nou wel willen weten welke supplementen voor jou werken met welke hoeveelheden? Raadpleeg altijd een deskundige of stuur even een mailtje naar coaching.stan@gmail.com 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.