Slaap faces.

Gepubliceerd op 13 december 2022 om 15:15

Het is wel duidelijk dat we allemaal slapen. Maar hoe werkt onze slaap eigenlijk. En wat gebeurt er nu allemaal als we slapen?

Wat je misschien nog niet wist is dat onze slaap door een aantal verschillende faces gaat in de nacht, namelijk 5 verschillende faces, gedurende 90 minuten lang. We nemen ze even door.

 

Face 1 ;  In deze face neemt de brein activiteit af in verhouding met de activiteit gedurende de dag. Dit is het moment dat we inslaap vallen wat ongeveer tussen de 5 en 10 minuten duurt.

 

Face 2; In deze face gaan de spieren zich ontspannen, onze lichaamstemperatuur neemt af en onze hartslag word lager. Gedurende deze face maakt ons lichaam zich klaar voor een diepe slaap.

 

Face 3 en 4; In deze faces bevind het lichaam zich in een diepe slaap. Dit is de periode in de slaap dat het lichaam bezig is met het herstel proces. In dit proces word beschadigd spierweefsel hersteld, ontwikkeld de spiermassa of kan het zich focussen op herstel van virus of ziekten.

 

Face 5; Dit is misschien wel de bekendste face. De REM face ( Rapid eye movement). Gedurende deze face van slaap dromen we het meeste actief, zijn onze spieren verlamd en neemt de snelheid van ademen toe. De eerste rem fase duurt ongeveer 10 minuten waarbij de faces daarna wat langer zullen duren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.