Is het ontbijt belangrijk?

Gepubliceerd op 9 januari 2022 om 16:09

Je hebt geen trek... Blijf nog even liggen hoef pas over een kwartiertje weg... Ik heb niks in huis... Ga toch geen smerige smaakloze havermout eten sochtens...

Het ontbijt is een veel vergeten maaltijd, terwijl het juist één van de belangrijkste maaltijden is die we nodig hebben op een dag.

Stel je voor je wilt wegrijden met de auto maar je hebt geen benzine. Toch rij je en wat gaat er gebeuren... je motor draait in elkaar. Met het menselijk lichaam is dit niet heel veel anders alleen, het menselijk lichaam kan altijd nog terug vallen op de vetreserves die het lichaam heeft. Wanneer je dit te veel gaat doen gaat het lichaam roofbouw plegen op zichzelf of net als met de auto draait die in elkaar. Je zal meer organische pijntjes krijgen en je spieren en gewrichten aantasten je lichaam kan zichzelf niet meer herstellen met als gevolg nog meer schade die je van buiten niet kan zien maar van binnen wel zal voelen.

Het is dus een kleine moeite toch iets te eten in de ochtend het hoeft ook geen heel buffet te zijn gewone een kleine maaltijd met verse producten is een goed begin van je dag. Je zal merken met goede energie de dag tegemoet gaat.

Wil jij wel graag ontbijten maar krijg je geen hap door je keel?

Probeer meerder ontbijt shakes. Deze zijn makkelijk mee te nemen en kan je evt. ook onderweg naar je werk eten. Zo verlies je geen tijd en heb je toch ontbeten. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.